10 let Agro Zavarovalnice

10 let Agro Zavarovalnice, podružnice v Sloveniji

Specializirana kmetijska zavarovalnica ponuja celovito upravljanje tveganj 

“Vsako leto je vse več vročinskih dni s temperaturami nad 30 stopinj. Letošnje leto v Sloveniji ni bilo izjema. To seveda neposredno vpliva na kmetijstvo. Prihaja do velikih izgub pridelka. Zanesljiva in celovita zaščita ter partnerstvo, ki temelji na zaupanju, sta v takšnih kriznih razmerah nujna pomoč kmetijstvu. V Sloveniji to počnemo že 10 let in hitra pomoč v primeru škode bo naša naloga tudi v prihodnje,” pove Benjamin Schlauer, direktor specializirane kmetijske zavarovalnice Agro Zavarovalnica, v pozdravnih besedah ob praznovanju 10. obletnice skoraj 80 prisotnim.  Med gosti sta bila tudi predsednik in član uprave  avstrijske matične zavarovalnice Österreichische Hagelverischerung Kurt Weinberger in Reinhard Kern, državna sekretarka Tatjana Buzeti, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Roman Žveglič, zavarovanci, prodajni in poslovni partnerji Agro Zavarovalnice ter novinarji.

Slovenija sledi mednarodnemu trendu

“Zadnjih nekaj let je pokazalo, kako ranljivo je kmetijstvo. Je panoga, ki je zaradi vse bolj ekstremnih vremenskih razmer najbolj prizadeta. Zavarovanje pred takšnimi naravnimi nesrečami je postalo nujnost za poslovodenje kmetijskih gospodarstev. Zato je tudi v Sloveniji nujna podpora zavarovalnim premijam,” poudarja Kurt Weinberger, predsednik uprave Österreichische Hagelversicherung, ki je poleg Slovenije prisotna tudi na Češkem, Slovaškem, Madžarskem in v Romuniji. Weinberger dodaja: “Slovenija sledi mednarodnemu trendu v smeri celovitega sistema javno-zasebnega partnerstva. Poleg Amerike, Kitajske, Avstrije in drugih evropskih držav, so se za tak sistem pred kratkim odločili tudi v Franciji. Zakaj? Ad-hoc plačila kmetijstvu po naravnih nesrečah s strani države v tem primeru niso več potrebna. Na podlagi zavarovalne pogodbe imajo kmetje pravico do hitrega finančnega nadomestila za nastalo škodo, kar dolgoročno razbremeni državo in davkoplačevalce. Na ta način se omogoči potrebno podporo kmetijstvu, ki je eden najbolj nepogrešljivih delov družbe, saj skrbi za našo vsakodnevno hrano. Vsekakor smo zelo ponosni, da lahko prispevamo k varovanju panoge. Čestitke Benjaminu Schlauerju in njegovi ekipi za dosedanje delo in nadaljujte še naprej s takšno zavzetostjo.”

Agro Zavarovalnica – edina kmetijska specializirana zavarovalnica v Sloveniji

Agro Zavarovalnica je edina specializirana zavarovalnica na trgu, ki ponuja zavarovalno kritje proti toči, viharju, suši, pozebi, poplavi, gnilobi po toči in ponuja tudi zavarovanje za živali. “Od leta 2012 beležimo stalno rast trga, kar kaže, da so kmetje z nami zadovoljni. Hvala vsem, ki ste hodili in še hodite po tej poti z nami,” zaključi Schlauer.

Za vprašanja o zavarovalnih rešitvah za vaše kmetijsko gospodarstvo, se obrnite neposredno na nas: 041/791-090.

Prispevek Planet TV s praznovanja

 

Fotografija (ÖHV, z leve): član upravnega odbora Österreichische Hagelversicherung Reinhard Kern, državna sekretarka, pristojna za področje kmetijstva, hrane in ribištva Tatjana Buzeti, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Roman Žveglič in predsednik upravnega odbora Österreichische Hagelversicherung Kurt Weinberger