Izmenjava izkušenj

Zaradi pogostih vremenskih ekstremov je pomembno, da podjetja preventivno poskrbijo za varnost svojih pridelkov!

Izmenjava izkušenj med predsednikom uprave Österreichische Hagelversicherung VVaG, dr. Kurtom Weinbergerjem, direktorjem Agro Zavarovalnice, podružnice v Sloveniji, mag. Benjaminom Schlauerjem in direktorjem podjetja Hmeljarstvo Čas d.o.o., g. Jožefom Časom je potekala na sedežu podjetja v Radljah ob Dravi. Hmeljarstvo Čas d.o.o. je največji zasebni proizvajalec hmelja v Evropi s preko 160 ha pridelovalnih površin.

Ena od tem pogovora je bila potreba po celovitem zavarovanju v kmetijstvu. “Naša pridelava se sooča s številnimi vremenskimi tveganji. Toča za nas predstavlja veliko nevarnost, zato je zavarovanje nujno za načrtovanje poslovanja. V primeru škodnega zahtevka zavarovalnica ukrepa hitro in strokovno, zato smo že več let njihovi zadovoljni zavarovanci. Dejstvo, da država subvencionira velik del zavarovalne premije je zelo pozitivno in ga lahko samo podpremo,” pravi Jožef Čas.

“Toča in drugi vremenski riziki vplivajo prav na vse vrste kmetijskih podjetij, ne glede na njihovo specializacijo. Kmetijstvo je delavnica na prostem in je najbolj izpostavljeno ekstremnim vremenskim razmeram. Vsekakor smo zelo ponosni, da so pri nas zavarovana tako vrhunska kmetijska podjetja kot je Hmeljarstvo Čas. To je veliko priznanje našemu podjetju,” je povedal predsednik uprave Österreichische Hagelversicherung, Dr. Kurt Weinberger.

Agro Zavarovalnica je največja zasebna kmetijska zavarovalnica na slovenskem trgu in ponuja kritje proti toči, viharju, suši, poplavi, pozebi, gnilobi na grozdju, kalitvi zrn v klasu, škodljivcem v poljedelski pridelavi in drugim vremenskim rizikom.

Za več informacij o zavarovalnih rešitvah za vašo kmetijo nas kontaktirajte:
GSM: 041 / 791-090
E-pošta: [email protected]

Kurt Weinberger, Jožef Čas in Benjamin Schlauer

Kurt Weinberger, Jožef Čas in Benjamin Schlauer