Obisk Evropske vesoljske agencije v Frascatiju

Österreichische Hagelversicherung / Agro Zavarovalnica: vodilni v Evropi pri uporabi ESA satelitskih podatkov 

Delovni obisk z novo direktorico ESRIN – Programa za opazovanje Zemlje v Frascatiju

V januarju je Agro Zavarovalnica skupaj z ostalimi podružnicami Österreichische Hagelversicherung obiskala sedež Evropske vesoljske agencije (ESA) v Frascatiju v Italiji.

Cilji projektov ESA segajo od raziskovanja Zemlje in njene neposredne okolice, sončnega sistema in vesolja do spodbujanja različnih evropskih visokotehnoloških industrij ter razvoja satelitskih tehnologij in storitev.

Na delovnem obisku smo izvedeli več o tem, kako satelitski podatki vplivajo na naše razumevanje obsega podnebnih sprememb in njihovega vpliva na kmetijstvo ter varnost pridelave hrane. Opazovanje sprememb iz vesolja je za kmetijstvo in za gospodarstvo ključnega pomena. Österreichische Hagelversicherung že več kot pet let uporablja in obdeluje satelitske podatke ESA za ugotavljanje škode po vremenskih rizikih (suša), za spremljanje razvoja vegetacije na poljih, našim zavarovancem pa zagotavljamo tudi sodobno storitev Agrasat, ki omogoča satelitsko spremljanje njihovih kmetijskih zemljišč.

Poleg ogleda Agencije, izmenjave izkušenj in potrditve dobre prakse uspešne aplikacije podatkov v vsakdanji poslovni praksi je bil cilj obiska tudi razširitev uporabe satelitskih podatkov v podjetju. Zbrani satelitski podatki, ki so prilagojeni potrebam kmetijskega sektorja, pomembno prispevajo k pridobivanju novih znanj in oblikovanju novih inovativnih zavarovalnih produktov.

Foto: Benjamin Koetz, vodja programov (ESRIN – Earth Observation Programmes), Benjamin Schlauer, direktor Agro Zavarovalnice, Simonetta Cheli, direktorica Programa za opazovanje Zemlje (ESRIN – Earth Observation Programmes), dr. Kurt Weinberger, direktor Österreichische Hagelversicherung, Špela Železnikar, Österreichische Hagelversicherung