Obvestilo o poteku sklepanja zavarovanj

AZ, Maribor (marec 2023): Letošnja Uredba o sofinanciranju zavarovalnih premij za zavarovanje posevkov, plodov in živali je v veljavi le do 30.06.2023! To pomeni, da po tem roku kmetovalci ne bodo več upravičeni do subvencij za zavarovalne premije.

Ker je rok za sklepanje subvencioniranih zavarovanj letos krajši kot običajno, je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije vse področne upravne enote in področne kmetijsko gozdarske zavode Slovenije obvestila, da morajo pri kmetovalcih, ki želijo zavarovati svoje kmetijske kulture, prednostno obravnavati njihove vloge za oddajo in uskladitve podatkov za direktna plačila.

V ta namen so UE in kmetijsko gozdarski zavodi prejeli sezname vseh kmetovalcev, ki so tovrstno zavarovanje lani že imeli sklenjeno.

Kmetovalcem predlagamo, da preverijo termin obravnave pri področnih upravnih enotah (v kolikor imajo kakšne popravke na KMG- MID). Prav tako naj kontaktirajo svoj področni kmetijsko gozdarski zavod za termin, kdaj bodo lahko uredili vlogo za direktna plačila v letu 2023.

Tudi novi zavarovanci, ki bi želeli zavarovati, naj kontaktirajo svoj področni kmetijsko gozdarski zavod. Za zagotovitev prednostne obravnave svetujemo, da predložijo še informativno ponudbo svojega zastopnika kot  dokazilo namere o zavarovanju.

 

Kontakt:
Agro Zavarovalnica, podružnica v Sloveniji, 02/330 55 60, [email protected]